• Grönkål & första planteringar

    Grönkål! Ofta grön, men finns även i röda och lila varianter. En fantastiskt härdig grönsak som övervintrar på många håll och blir ett näringsrikt färskt inslag bland mycket förädlat så här års.  För dig som odlar, kan du även låta grönkålen stå kvar som en flerårig gröda. Inte bara ett säkert kort till middagen, men när den går in i…

  • Tidiga sådder & vintermat

    Vintermat kan vara spännande, varierad, smakrik och närproducerad! Hos oss i zon 1 skördar vi nu purjolök, grönkål, palsternacka och svartrot från köksträdgården; potatis, lök, vitlök från källaren; flera rotgrönsaker som hållit sig länge i kylen; sötmajs, bönor och mer från frysen och konserverade tomater, fermenterad kålrabbi, picklad blomkål, torkade ärtor, bönor och äppelringar m.m. från köksskåpet. I februari börjar…