2022 på the kitchen garden

Nedan får du en översikt av vad vi erbjuder i form av aktiviteter och upplevelser inom mat, odling, hantverk & yoga samt våra beskärnings- och musteritjänster. 

Butiken är öppen regelbundet under säsong och nås via Örtagårdsvägen (självbetjäning & betalning med Swish).

The Kitchen Garden är en aktiv producerande liten gård med många sysslor och få händer. Tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot besök utanför våra bokningsbara aktiviteter eller planerade evenemang. 

Kika gärna in i vår webbshop för att läsa mer om olika evenemang och boka din plats. Vissa aktiviteter där inget datum sats kan du anmäla ditt intresse (ej bindande och kostnadsfritt). Du kan även vid intresseanmälan ange önskemål om veckodag/datum/tid på året osv – vi försöker anpassa oss till efterfrågan. 

Upplevelser & kunskap

ODLA MED JORDEN – vi brinner för hållbara odlingsmetoder som ger näringsrik och smakrik mat med hänsyn till helheten i ekosystemet. Vill du lära dig grunderna och komma igång med odling, kan du nu gå vår grundkurs. 

GARDEN FOOD – härodlad & lagad mat i säsong med aktivitet t ex: Familjeträdgårdsträff; Lappa & laga syjunta; Täljträff

FARM DAY  – en retreat dag för kropp & sinne

Mat & dryck

SKÖRDA, LAGA, ÄT – Välkommen att boka denna lite annorlunda matupplevelse i det gröna. Det här är för dig som har ett intresse för matens ursprung eller vill få inspiration för mer säsongsinspirerad matlagning. Vi börjar tillfället med en liten rundtur i trädgården. Sen skördar vi tillsammans de färska råvarorna och lagar maten på enkelt vis i vårt utekök innan vi slår oss ner i trädgården och njuter av säsongens smaker.

 

Yoga

Vi erbjuder individanpassad hathayoga, yinyoga, sagoyoga för barn och tonårsyoga i det gröna. En möjlighet att stanna upp, pausa, samla energi och återfinna andetaget, här och nu. 

Tjänster

BESKÄRNING av äppelträd – erbjuds under vårvinter. Vid intresse maila info@thekitchengarden.se

Investering: 650 kr/tim (325 kr med RUT-avdrag). Min 1 tim. Framkörning (från The Kitchen Garden) 300 kr/tim. Vid bortforsling av grönt material, kan kostnad tillkomma. Priser inkl moms. 

MUSTNING av äpplen – från början av september – du hittar mer information HÄR

IMG_20210901_152704

Privata grupper

5845a09e-3975-4620-8cdb-60ae024a20ed

Letar du efter en naturnära upplevelse, måltid eller teamaktivitet tillsammans med släkt, vänner eller kollegor? Är ni en grupp som vill träffas i det gröna för en bokträff, kransbinderi m.m? Hos oss går det att boka plats i trädgården med eller utan tillval. Vi kan fixa picknick korg, tapas eller en tre-rätters måltid. Andra tillval inkluderar guidad tur i trädgården, eller fokuserade workshops. Har ni en specifik bild av vad ni önskar tveka inte att höra av er till oss på info@thekitchengarden.se

 

Butiken

I vår lilla självbetjäningsbutik MED ENTRÉ PÅ ÖRTAGÅRDSVÄGEN hittar du härodlade grönsaker, förädlade produkter och annat smått och gott. Du hittar aktuella öppettider HÄR

Ibland erbjuder vi Veckans grönsakskasse till förbokning eller andra förbeställda specialprodukter. Dessa finns då att boka i webbshoppen under ”Produkter”.

På gång & volontärmöjligheter

I år har vi flera utvecklingsprojekt på gång inom jordhälsa, biologisk mångfald och plantering av perenna växter och träd. Är du intresserad av hur vi jobbar kan du självklart va med på någon av våra aktiviteter i trädgården. Ibland har vi även möjlighet att ta emot volontärer. Skicka intresseanmälan till oss på info@thekitchengarden.se.

IMG_20220114_214103