Besök oss

Öppettider 2021

Öppettider

Plocka* & trädgårdsfika

Lördagar kl 10-12

OBS! STÄNGT LÖR 29/5, LÖR 14/8 & LÖR 21/8

Ingång från Örtagårdsvägen

*Skörd i köksträdgården – För Kitchen Garden Friends Plocka-medlemmar

Självbetjäning butik

Lördagar kl 10-12

Och rätt ofta utanför dessa tider – vi lägger upp spontanöppettider på sociala medier så följ oss gärna där, eller kika om du har vägarna förbi. Utbudet ändras efter säsongens gång!

Ingång från Örtagårdsvägen

I slutet av maj kommer vi utöka öppettider till fredagar 15-17, och under högsommaren även tisdagar kl 15-17. Självbetjäningsbutikens öppettider anpassas efter tillgång till grönsaker under säsongen. 

Kalender

Kalender

Vi uppdaterar kalendern löpande under säsongen. Kika in hit då och då, följ oss på sociala medier eller anmäl dig till vårt nyhetsbrev om du vill veta när vi lägger till något nytt!

 

Mer om våra återkommande evenemang t. ex. Bitesize Sessions, Kitchen Garden Yoga och Bouquet & Breakfast hittar du här

 

maj

 

Lör 1/5

295 kr inkl mat

Medlemmar: 265 kr

kl 13-ca 15

Grävfri odling – varför & hur?

Lör 8/5

295 kr inkl mat

Medlemmar: 265 kr

kl 13-ca 15

Samodling & merodling

Lör 29/5

Smaka på Skrea

BOKA DIREKT PÅ;

kl 13-ca 15

Cykla & låt smaklökarna njuta på vägen

 

juni

 

Kommer snart…

 

juli

 

Kommer snart…

 

aug

 

Lör 21/8

Smaka på Skrea

BOKA DIREKT PÅ;

kl 13-ca 15

Cykla & låt smaklökarna njuta på vägen

 

Sept

 

Musteriet öppnar

Falkenbergs Matdagar

25/9 Äpplets Dag!

 

Okt

 

Kommer snart…

 

Nov

 

Kommer snart…

 

Dec

 

Kommer snart…

Hitta till oss!

Vi finns på Hertig Valdemars väg 17, Falkenberg på Fajans, mellan Laxbron & Felix Lundgrens Plantskola. Ingång från Örtagårdsvägen. 

Planera ditt besök

Planera ditt besök

PARKERING

PARKERING – För allas trevnad och säkerhet håller vi innergården bil-fri under öppettider, men du hittar parkeringsmöjligheter i närområdet. Behöver du komma in med bil av någon anledning kan du kontakta oss i förväg. Har du cykel kan du ta med den in. 

TILLGÄNGLIGHET

TILLGÄNGLIGHET – Vi vill att alla som vill ska kunna ha nöje av denna plats och mycket av The Kitchen Garden är lätt-tillgänglig, men kontakta oss gärna om du har frågor. 

HUNDAR

HUNDAR är välkomna till oss, men behöver vara kopplade och får inte vistas i odlingsområden t ex Köksträdgården och The Orchard. Detta förutsätter att hänsyn tas till andra besökare och naturen (se nedan). 

BIN

BIN – Det finns ett par bikupor på The Kitchen Garden. Dessa står lite avlägset och även om de är mycket snälla, är de nöjdast att ha sitt lugn och ro. Utöver deras viktiga roll i pollineringen tillverkar de en utsökt honung som du ibland kan ha turen att hitta i butiken. 

SÄKERHET

SÄKERHET 

  • Håll dig till stigar i odlingsområden och se upp för ojämn mark. Det kan också va bra att veta att det finns ett par GUMMIORMAR runt odlingsområdet – detta för att hålla bort skogsduvor från bl a ärt-plantor. 
  • STUDSMATTA & SLACK-LINE – finns under sommaren och ni är välkomna att använda dessa på egen risk. Viktigt att föräldrar ansvarar för sina barn. 

COVID

COVID – Vi håller oss till riktlinjerna men utöver detta är det viktigt att var och en tar ansvar och tar hand om varandra genom att hålla avstånd och avstå från att komma om man själv eller någon man bor med har symtom. 

HÄNSYN

HÄNSYN – Vi delar denna plats med en hel del synliga och osynliga växter, djur och mikrober, och andra människor så klart. Det finns inga klara rätt eller fel annat än att visa hänsyn till dem t ex undvik att gå på odlingbäddarna (håll dig till gångarna), håll hunden kopplad, ta ansvar för eget skräp och fråga oss gärna om det är något du undrar över. 

Barn och odling

BARN & ODLING – Vi tycker det är roligt och viktigt att barn får va med i odlingar, skörda och kunna förstå mer om var mat kommer ifrån.  Men det är också viktigt att de guidas av en vuxen. Så är du plocka-medlem och vill ta med ditt barn att skörda har du ansvar för att de också följer skörderiktlinjerna. 

Skörda själv

SKÖRD I TRÄDGÅRDEN – Endast Plocka-medlemmar får skörda i köksträdgården, och det efter att man gått Orientering i Köksträdgården