Recept: Georges krispiga mid-sommarsallad

Det här en knaprig och saftig sallad som kombinerar några starka och rena smaker tillsammans med friska örter. Perfekt till fisk, men också till olika vegetariska tillbehör och huvudrätter. Säsongsmässigt funkar den under hela högsommaren, och blir ett fint inslag på midsommarbuffén. 

Ingredienser

  • 1 fänkålsknöl +/- blast
  • 1-2 kålrabbi
  • Några salladslökar alt gräslök
  • Några eller alla av följande örter: mynta, persilja, libbsticka, dill (om inte fänkålsblast)
  • Gröna blad i säsong t ex ärtskott, plocksallad

Dressing:

  • Olja
  • Valfri vinäger
  • Salt och peppar
  • Honung (valfritt)

Metod

  1. Skölj alla grönsaker, slunga salladen torr om möjligt
  2. Skala kålrabbin och skär i tändstickor
  3. Ta bort stjälkar och nedersta biten på fänkålsknölen och skiva tunt
  4. Riv örterna
  5. Skiva salladslök tunt
  6. Blanda dressing i en burk och skaka om
  7. Blanda allt tillsammans – klart!