Vi gillar majrovor, och de kan ätas på många sätt. Här kommer ett tips på stuvade majrovor. Gott som tillbehör eller som del av en sallad eller topping på en pizza och kan anpassas med valfri smaksättning.
Ingredienser
Metod
Majrovor i valfri mängd
Lite olja
Gnutta salt
Lite äppelcidervinäger (eller annan vinäger alt vitt vin)
Lite vatten
Valfri smaksättning om önskas (exempel: citron/saltad citron, chilli, honung, pomeransmarmelad, hackade örter t ex persilja, dansk körvel)
1. Tvätta och skala majrovorna (om baby, kan lämna oskalade), dela sedan i lagom stora bitar
2. Hetta upp en kastrull med olja
3. Lägg i majrovor och tillsätt lite salt, rör om
4. Tillsätt lite vinäger och rör om, häll sedan en liten mängd vatten i (tillräckligt så att det finns lite på botten av kastrullen så att majrovorna inte fastnar)
5. Sätt lock på och vrid ner värmen till medium. Rör om efter ca 5 min och häll i mer vatten vid behov.
6. Fortsätt tills majrovorna är tillagade (känn med en vass kniv), ta då av locket och höj värmen igen, rör om kontinuerligt tills vätskan är nästan helt borta och majrovorna börjar få lite färg.