Här kommer en frisk och smakrik sallad som passar våren till, med en blandning av vintermat som apelsin och grönkål och vårprimörer. Nyckeln till den här salladen är att massera grönkålsbladen väl. Kan serveras med t ex råris eller annat för en fylligare huvudrätt. Salladen håller sig ett par dagar i kylskåpet.
Ingredienser
Metod
Grönkål
Raps/solrosolja
Korianderfrö
Brun senapsfrö
Ärtskott
Mynta, hackad
Korianderblad och stjälk, finhackad
Äpelsin skalad och i bitar
Citronsaft
Salt och Peppar
Skölj, torka och strimla grönkålen. Massera bladen i lite salt och olja tills de blir mjuka (ca 5 minuter).
Värm upp oljan i en stekpanna på medelvärme, tillsätt sedan korianderfrön och senapsfrön och låt dem rosta och ”poppa”.
Blanda de rostade fröna med grönkålen.
Kombinera alla andra ingredienser och servera direkt eller låta marinera till senare.