Välkommen till 2021 på The Kitchen Garden

Äntligen ljusare kvällar och då är det dags för oss att dela med oss lite av vad vi har på gång här hos oss under säsongen 2021. Men först (för dig som är nyfiken), en liten tillbakablick på vintern och vad som hänt sedan vi stängde för säsongen strax innan Jul. 

Vintersysslor

Man kan tänka sig att vintern för en odlare är för vila, på samma sätt som igelkotten övervintrar under en hög höstlöv i ett hörn av The Kitchen Garden. 

Men det har varit full fart här under vintern! Fröbeställningar, sådder, omskolning, beskärning, ympning, ciderexperiementerande… och lite till…

  • I äppellunden, eller The Orchard som vi kallar den, där vi förra vintern planterat 20 cideräppelträd, har vi anlagt ca 700 m2 grävfria bäddar. I längden kommer vi odla mer perenna frukt och grönsaker här, men i år blir det även en del ettåriga grönsaker och en del blommor. 
  • Det efterlängtade musteriet är så gott som klart, pastörisatorn är här, och äpplena är välkomna till hösten för mustning och cidermakeri. 
IMG_20210315_154506
  • Vi har äntligen båda gjort Patrick Whitefields Permakultur Design Certifikat och Alice har tagit The Land Course. Ett bra komplement av teori och praktik, där vi baserat mycket av kursarbetet på The Kitchen Garden och det har gett oss många spännande följdprojekt att hålla oss sysselsatta och fundersamma. 
  • Och hemsidan (ja denna!) – vi insåg att den behövde ett lyft, och tillslut har vi helt gjort om den. Det har varit lite pilligt och vi har lärt oss mycket om WordPress. Det är en ”work in progress”, men nu är det som sagt dags att vi delar med oss, så här är den.  Välkommen in!

På gång

1. Nytt för i år är våra Kitchen Garden Friends medlemskap.  Här finns det möjlighet att komma ännu närmre odlingen, skörda själv från köksträdgården och samtidigt stödja oss i vårt helhetsarbete.  

2. Ny entré – Gårdsförsäljningen kommer man in till från Örtagårdsvägen, med gångväg runt mot The Orchard. När äppelsäsongen börjar är musteriet också med ingång från Örtagårdsvägen. OBS! Också nytt Swish nummer (men det hittar ni när ni kommer)!

3. Bokningsbara aktiviteter:

LÄS MER HÄR om några av våra aktuella och kommande evenemang. Dessutom blir det  Smaka på Skrea, Falkenbergs Matdagar, Äpplets dag och fler roligheter som läggs upp löpande under säsongen. En del hittar du redan nu på vår kalender.

4. Vill du då och då få nyheter direkt i inboxen? Ändrade öppettider, nya evenemang? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

 
Foto av Linda Tengvall
Foto: Linda Tengvall

Vi ser fram emot en härlig säsong tillsammans på The Kitchen Garden!