Färskt vårgrönt på gång

För bara några veckor sedan såg vår omvärld annorlunda ut. Inom en kort tid har vi som andra fått nya perspektiv på saker. Vi har hållit oss mest för oss själva de senaste par veckorna för att skydda nära och kära som tillhör riskgrupper och för att minska belastningen på vården så mycket som möjligt, då vi har möjlighet till detta.

Grönsaker tar ingen hänsyn till det konstiga som pågår i världen just nu och fortsätter sakta men säkert sin groning och tillväxt som resten av naturen omkring oss. Vi tycker detta ger en trygghet i ovissheten av denna overkliga situation. Vi älskar verkligen vintersquash, purjolök och palsternacka, men nu känner vi oss rätt sugna på lite vårblad och andra vårprimörer, liksom sol och värme. Vi har försått mycket av det som vi nu planterat, och väntar oss snart rädisor, spenat, rucola, asiatiska blad, majrovor och små morötter samt färska örter.

IMG_4772

Vi har snart bott på Fajans i Falkenberg i 18 månader och är nu inne på vår andra odlingssäsong. Vi tänker mycket på hur andra har det runt i världen just nu, framförallt där vi har familj och vänner och får lite förstahandsrapporter. Det är lätt att känna sig liten och hjälplös i en så överväldigande situation. Och att alla hushåll blivit till små öar. Men samtidigt ser vi så många fina samhällsorienterade och sociala insatser och samarbeten (även om många är på fysisk distans).

Som tidigare erbjuder vi färska grönsaker och förädlade produkter och med tanke på nuvarande situation kommer man kunna hämta sina råvaror med minimal kontakt (vi längtar förstås efter att få träffas på riktigt när allt detta blåst över). Vi kommer att prioritera våra veckoprenumeranter, men till er som hellre vill beställa vecka till vecka, kommer vi att informera här och på facebook/instagram om vad som finns tillgängligt. Det kommer också vara möjligt att beställa sylt, marmelad och saltade citroner som tillval, och eventuellt annat också…

För den som vill kombinera upphämntning med lite frisk luft och motion, ligger vi en fin promenad (cirka 30 minuter) eller cykeltur (cirka 10 minuter) längs Ätran från Falkenberg centrum.

Vi hoppas ni alla mår bra och önskar er fortsatt god hälsa.