Smaklökarnas längtan

Det är rätt svårt nu för tiden att veta vad som är i säsong om man inte själv odlar eller köper lokalt odlat, allt från avokado till apelsiner finns ju lätt-tillgängliga på våra breddgrader hela året om. Då kan det också lätt bli att man äter samma rätter och inte vågar sig på något nytt. Visst längtar vi till våren på vintern och känner i hela kroppen när den äntligen träder fram, vilken känsla! Men tänk att få känna den känslan även med smaklökarna. Att längta till färsk spenat eller bönor eller att få äta årets första majskolv. Vi tänker att detta är ett nöje som förlorats för många, att överflödet året runt späder ut smaken. Då vill vi tipsa om att testa att äta i säsong och låta kreativiteten flöda.

Vår Gröna kasse är alltid i säsong! Och våra odlingsmetoder utan tillsatser tycker vi ger en ännu bättre upplevelse för smaklökarna. Dessutom delar vi gärna med oss av inspiration och recept för köket.