Enkel höstsoppa

Kvällens enkla höstsoppa:

Nästan alla ingredienser in i ugnen i 30 min på 220 grader:

  • ca 3 medelstora palsternackor tärnade
  • 1 lök i klyftor
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 1/2-1 tsk var av korianderfrön, spiskumminfrön, senapsfrön och gurkmeja
  • ca 2 msk olivolja i 30 min 220 grader.

Låt svalna lite, sedan in i matberedare med en halv burk krossad tomat (alternativt tar man 2 färska tomater klyftade och ugnsbakar tillsammans med resten, men vi hade gjort krossade på alla våra) och en halv liter buljong.

Därifrån in i kastrull med ytterligare ca 600-700 ml buljong och lite peppar. Till sist av värmen och tillägg av en matsked citronsaltspad från saltade citroner (eller en matsked citronsaft och lite salt).

Toppat med pesto på morotsblast, yoghurt och rostade pumpafrön.