Gröna kassen

Vad innebär Gröna kassen?

 • Nyskördade, giftfria, lokalodlade grönsaker veckovis från början av juni till slutet av oktober (v 23-44).
 • En grönsakskasse där vi försöker balansera olika sorters grönsaker exempelvis rotfrukter, lökar, kålväxter, fruktgrönsaker, baljväxter och örter så mycket det går, allt efter säsong.
 • Minst 10% rabatterat pris: Kostnad för kassen är 200 kr per vecka, med ett värde på minst 220 kr
 • Möjligheten att även få rabatterade kassar veckovis (varierande storlek och pris) tidigare och senare i säsongen beroende på skörd – se mer information nedan
 • Utskick av information om event, händelser och erbjudanden
 • Upphämtning på The Kitchen Garden Falkenberg, Östra Gärdet, där du även kan se var och hur din mat odlas – se mer information nedan kring upphämntning
 • Ingen bindningstid och möjlighet att pausa prenumerationen under semester – se mer information nedan
 • Som prenumerant har du förtur till grönsakerna och därför störst möjlighet till ett brett och balanserat sortiment.
 • Möjlighet att följa de grönsaker du äter från planering och sådd till skörd.
 • För den som önskar en fin utflykt hit, är vi bara en kort promenad (30 min) eller cykeltur (10 min) längs Ätran från Falkenberg centrum.


Hur du bokar

Skicka din anmälan till info@thekitchengarden.se. Vi kommer att erbjuda ett begränsat antal kassar. Eventuellt kommer detta att utökas senare under säsongen och i så fall kan man stå på väntelista om man vill.


Upphämtning

De flesta veckor är det tänkt att det kommer se ut ungefär så här:

 • Vi kommer skörda och packa grönsakerna fredag morgon.
 • Du får ett utskick via e-post runt lunchtid på fredagen med information om vad som finns i veckans kasse samt information om eventuellt annat tillgängligt under upphämtningstiden (t ex annat grönt, förädlade produkter, om vi har öppet för självplock och i så fall för vad osv).
 • Du är välkommen att hämta din kasse fredag kl 16-18 eller lördag kl 10-12. Vill du hellre hämta på lördag, meddela oss så att vi kan bäst förvara dina grönsaker innan upphämtning. Kan du inte komma under upphämtningstiden hör du av dig till oss så gör vi vad vi kan för att hitta ett alternativ som fungerar för dig.
 • Betalning sker med Swish vid upphämtningstillfället om inget annat överenskommits. Utebliven betalning faktureras i efterhand.
 • Om vi inte kan vara på plats vid ett upphämtningstillfälle meddelar vi detta i förväg med instruktioner om var du hittar din kasse alternativt kommer vi överens om hemleverans.
 • Det kan vara tillfällen då vi ändrar på veckodag, men vi kommer då att meddela dig i god tid och se till att du får dina grönsaker även den veckan (med möjligheten att avstå den veckan om du hellre vill).
 • Om något oförutsägbart händer som gör att vi inte kan förse din kasse en vecka kommer vi också att meddela dig så snart som möjligt.

Tidigare och senare kassar

Vi planerar för och förväntar oss en härlig blandning av grönsaker även innan juni och efter oktober, men då detta är mindre förutsägbart, har vi bestämt oss för att hålla huvudprenumerationen från juni till oktober. Som prenumerant kommer du få erbjudande veckovis så fort vår säsong kommer igång och du får då möjlighet att även då beställa till rabatterat pris, men kan välja vecka till vecka om du vill ha kassen eller ej. Beroende på skörden kommer pris och storlek på kassarna eventuellt variera under dessa perioder.


Uppsägning eller pausa under semestern

Prenumerationen kommer att vara från början av juni till slutet av oktober. Du kan när som helst avsluta din prenumeration, meddela oss bara senast 5 dagar innan planerad upphämtning så att vi kan planera skörden.

Ska du vara bortrest får du gärna tillfälligt överlåta din prenumeration till någon annan. Alternativt kan du tillfälligt avboka kassen under en period (dock max 5 veckor totalt under säsongen). Meddela oss gärna så snart som möjligt men senast 5 dagar innan planerad upphämtning.


Feedback

Vi tar tacksamt emot all sorts feedback. Det är bara att höra av sig till oss!

Till sist…

Vi satsar på att försöka tillgodose alla grönsakskassar med enbart våra egna grönsaker, men allt är oförutsägbart i den här lilla spännande odlingsvärlden. Om vi mot förmodan inte kan tillgodose allt som vi vill kunna inkludera kan det förekomma att vissa grönsaker kommer från annan gård. Om detta skulle hända blir det från en ekologiskt certifierad gård i trakten och då kommer det att stå klart och tydligt var den grönsaken kommer ifrån. Står det ingenting så är det från vår lilla plätt här på Östra Gärdet i Falkenberg.Välkommen att boka din Gröna kasse för 2020!