Bruschetta på bondbönor

Det här är en favorit hos oss och ett perfekt sätt att njuta av bondbönor. Dessutom är det ett fantastiskt alternativ till avokado som växer fint här i Sverige och slipper resan halvvägs runt jorden för att komma till matbordet.

  • Ett gäng bondbönor, ju fler ju bättre (man kan även dryga ut det med lite ärtor vid behov)
  • En handfull färsk mynta, hackad
  • Lite olivolja
  • En liten bit finskuren saltad citron (eller en skvätt citron juice, lite rivet citron skal och en nypa salt)
  • Svart peppar
  • Skivat surdegsbröd, lätt rostat
  • Vitlöksklyfta, delad på längden
  • Lite riven parmesan ost (alternativt rostade frön eller mynta för veganskt alternativ)

Koka bondbönorna i 1-2 minuter, låt svalna lite och tryck sedan ut innerbönorna ur sina skal. Mosa bönorna grovt med en gaffel eller ha dem nästan hela som i bilden och blanda sedan med myntan, olivoljan och citronen, smaka av med peppar. Ta lite olivolja på brödet och gnid sedan vitlöksklyfthalvorna på ena sidan av brödet. Lägg upp bondbönsmoset på och strö på parmesanosten eller frön/mynta.

Mums!