Bi-koll

Nu har bina som vi hämtat hem för 3 veckor sedan äntligen börjat etablera sig i kupan. De har börjat bygga ut nya ramar och det finns både öppet och täckt yngel så det verkar som att drottningen är aktiv.

Vi ville vänta att sätta på någon skattlåda tills vädret blivit varmare och vi var säkra på att bina hade bra med foder till sig själva. Idag var det fullt med honung i flera ramar så skattlådan är nu på.

Bina kommer från Honungsgården på Bjäre. De är Buckfastbin och de verkar otroligt lugna. Hittills har jag stört dem tre gånger och tagit ut och tittat igenom ramarna, ett par gånger när det inte var så bra väder för det. Ändå har de lugnt stannat på ramarna. Jag har inte behövt använda rökpusten alls och idag hade jag ingen kåpa på huvudet för att försöka se äggen lite bättre utan att känna någon som helst oro över att det skulle stickas. Så skönt!