Väderskiftningar på våren

Det har varit en lite konstig vår med varma sommardagar följda av hagel och snö. Vi har täckt det som är frostkänsligt, men lite hagelskador har det mesta fått ändå. Det är ju lika ätbara för det, men har lite kortare hållbarhet efter plock och är lite mer sårbara även i jorden. Därför har vi skördat stora mängder spenat, salad och rädisor på sistone.

Spenat äter vi mycket av och resten har vi fryst ner så det var inte så svårt att ta vara på den. Saladen har vi njutit av färsk och gett bort till familj och vänner. Och rädisorna som har varit otroligt populära här hemma har vi också ätit mycket av färskt.

Vi har även lagt in en del som blir goda att ha medan vi väntar på nästa gäng rädisor att bli stora. De blir t. ex. underbara i salader och på smörgåsar.

IMG_4808