Aprilsysslor i köksträdgården 2019

IMG_4774
  • Tittar till plantorna i köksträdgården – Nu är våren fullt igång och med det varma vädret känns det mer som sommar.  Då behöver de små plantorna lite extra översikt då de ej ännu format ett starkt rotsystem och är mer i behov av vattning. 
  • Nu börjar vi skörda ettåriga grödor som rucola, rädisor och spenat.  Vi har sått rädisorna i klumpar alltså några frön per modul som vi sedan planterat ut och vi börjar med att skörda en rädisa per klump så får resten lite mer plats att växa. 
  • Sätter ut medeltidiga potatisar – i år provar vi med Maris Peer
  • Sår i pluggbrätten en till omgång salader, tidig purjolök (i år provar vi Lancia), Amarant Red Hopi, fler ärtor och lite tidiga bönsorter samt majs, zucchini, vintersquash och mera rädisor och spenat
  • Bygger en ställning för bikupan. Om 2 veckor får vi vårat första bisamhälle. Det ska bli så spännande.
  • Vi tänker mycket på vatten och ett projekt som varit på vår lista sedan vi flyttade in är att börja skörda regnvatten. 
IMG_20190422_175855