Permakulturtänk

Sedan vi bestämde oss för att lämna hetset i London bakom oss har vi funderat på vad vi ville byta till.  Vi har odlat även i London, i en pytteliten trädgård och kring ett delat parkeringsområde.  Odling har varit en självklar sak att återkomma till, men på vilken skala?  Vill vi bo på landet med bil eller i närheten av en stad med cykel som dagligt transportmedel?  Skulle vi leta efter rätt tomt i första hand och bygga?  I så fall hur skulle vi bygga?  Hur skulle vi få in det gamla som vi båda älskar i något helt nytt?

Det har blivit en resa som fört oss till halmbalsbygge, Bengt Warnes Naturhus, kretslopp, byggnadsvård och mycket tankar kring klimat, miljö och vad som känns viktigt för oss.  Men det som knutit mycket samman har ändå varit principerna inom permakultur.  Där har vi fastnat länge och fortsätter inspireras.